Ga naar content

Welke maat papegaaienkooi kopen

Hoe groot je papegaaienkooi moet zijn hangt vooral af van hoe groot natuurlijk je papegaai is, maar in de regel geldt dat hij of zij nooit teveel ruimte kan hebben. Is je papegaai vaak uit de kooi en slaapt hij/zij er eigenlijk alleen maar dan zal er een minder grote kooi genoeg zijn dan wanneer je papegaai veel tijd doorbrengt in de papegaaienkooi.

 

Staartlengte belangrijk voor de maat papegaaienkooi

Daarnaast is de lengte van de staart ook erg bepalend voor welke maat papegaaienkooi je aanschaft. Grote papegaaien zoals bijvoorbeeld Ara’s en Witkuif Kaketoes hebben een lange staart en zij hebben minimaal een papegaaienkooi nodig met een diepte van 80 centimeter. Ook moet een papegaai minimaal zijn vleugels kunnen spreiden in de kooi.

Kanttekening die ik wil plaatsen is dat je kijkt naar de leeftruimte van de papegaai en dat is niet perse de grootte van de papegaaienkooi. Wanneer je zitstokken, speelgoed etc in de papegaaienkooi hangt gaat dit ten koste van de daadwerkelijke leefruimte. Dus kijk hier ook naar wanneer je een papegaaienkooi aanschaft.

 

Papegaaienkooi te kleine leefruimte

Een papegaai heeft veel ruimte nodig dus elke kooi die je aanschaft zal te klein zijn voor jouw papegaai. Het is dus erg belangrijk dat hij/zij ook leefruimte heeft uit de kooi. Deze plek kun je gemakkelijk creëren met een papegaaienstandaard die je overal in je huis kan neerzetten. Op deze manier heeft jouw papegaai toch meer bewegingsvrijheid en een groter vrijheidsgevoel.

welke maat papegaaienkooi moet je hebben

 

Alle modellen papegaaienkooien op een rijtje

Hieronder vind je gemakkelijk alle modellen papagaaienkooien terug. Het merendeel van deze papegaaienkooien is van het merk STONG. Ik ben hiermee bekend en ben erg tevreden over de prijs/kwaliteit van deze kooien.

 

2 Reacties

  1. levende geschiedenis levende geschiedenis

    Prima werk.

  2. led paneel led paneel

    Het artikel is uitstekend … dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *