Ga naar content

Welk model papegaaienkooi kopen

Naast welke maat papegaaienkooi kan het model ook erg belangrijk zijn. Zo is het belangrijk dat de deurtjes van de voederbakken dicht zijn en niet open. Vaak haalt je papegaai eerst het lekkerste eten eruit en mochten de deurtjes open zijn dan ligt al snel je hele woonkamer vol met voer. Ook moeten deze deurtjes naar buiten opengedraaid kunnen worden. Wanneer je dan bijvoorbeeld op vakantie bent en iemand anders komt eten en water geven kan dit zonder de kooi open te maken. Ook moeten deze voederbakken vergrendeld in de kooi zitten. Dan kan je papegaai de bak er ook niet uithalen en door de kooi gooien.

 

Papegaaienkooien met een ronde bovenkant

Dit type papegaaienkooi biedt vaak veel leefruimte en staat daarnaast in de meeste interieurs het rustigste. De opening van deze papegaaienkooien bevind zich meestal aan de bovenkant.

papegaaienkooi met ronde bovenkant

 

Papegaaienkooien met een playtop

Dit typte papegaaienkooi is vaak ideaal wanneer je papegaai veel uit de kooi is en er bovenop kan spelen, wat we wel aanraden, omdat een kooi altijd te klein zal zijn.

papegaaienkooi met playtop

 

Papegaaienkooien met een gewelfde bovenkant

Dit type papegaaienkooi heeft een sierlijk gewelfde bovenkant en vaak op 2 plaatsen open, zowel boven als aan de voorkant.

papegaaienkooi met gewelfde bovenkant

 

Papegaaienkooien met een combinatie

Dit type papegaaienkooi bestaat uit 2 soorten kooien en heeft een ronde of gewelfde bovenkant en een playtop. Zo heb je een complete papegaaienkooi met veel leefruimte en speelplezier.

papegaaienkooi combinatie

 

Papegaaienkooien met een dubbele leefruimte

Dit type papegaaienkooi is ideaal voor als je al een papegaai hebt er eentje bij wil waarbij de papegaaien niet bij elkaar kunnen leven. Kunnen ze wel samen bij elkaar dan kun je het tussenschot eruit halen en beschik je over een grote papegaaienkooi met veel leefruimte.

grote papegaaienkooi

 

Papegaaienkooien voor in een hoek

Dit type papegaaienkooi is ideaal voor als je de kooi in een hoek wilt plaatsen. De kooien hebben veel leefruimte en door de vlakke bovenkant kun je er gemakkelijk speelgoed aan op hangen.

papegaaienkooi voor in de hoek

 

Alle modellen papegaaienkooien op een rijtje

Hieronder vind je gemakkelijk alle modellen papagaaienkooien terug. De kwaliteit van deze papegaaienkooien is uitstekend en een groot deel daarvan zijn van het topmerk STRONG.

 

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *